Дербигийн их сургуулийн шинжээч эрдэмтэд янз бүрийн савлагаатай цайны чанарт дүн шинжилгээ хийгээд хамгийн хортой цай нэг удаагийн дүрдэг савлагаатай уутанд агуулагддаг гэж мэдэгджээ.
Учир нь хямд үнэтэй цай дэндүү их фторын нэгдлүүдтэй бөгөөд үйлдвэрлэгчид нь үүнийг савлагаан дээр нь тэмдэглэж өгдөггүй байна. Эрдэмтдийн шалгасан дээжүүдэд фторын агууламж хэвийн хэмжээнээс хэд дахин их байжээ. Фторыг их хэмжээгээр хэрэглэвэл бие махбодод янз бүрийн асуудал үүсдэг билээ. Фтор хэтэрснээр хүний яс сийрэгжиж, шүд үйрч унах аюултай. Фторын илүүдэл болсон анхны шинж тэмдэг бол шүд хар өнгийн толботой болох явдал гэнэ.