m.mn
түрүүлж мэдээлнэ
Архив
2014.10.25 15:54
1119
Терияки соустай тахиа

Соё соус-6 хоолны халбага

  • Зөгийн бал- 30 мл
  • Ус- 30 мл
  • Крахмал- 5 хоолны халбага
  • Жижиглэж хэрчсэн сармис- 1 хумс
  • Үрж жижиглэсэн цагаан гаа- 2 цайны халбага
  • Тахианы мөч-12 ширхэг
  • Жижиглэж хэрчсэн ногоон сонгино- 3 хоолны халбага
  • Гүнжидийн үр- 1 хоолны халбага

Хийх арга:

  • Түргэн буцалгагчид соё соус, зөгийн бал, ус, крахмал, сармис, цагаан гаа хийж хутгана.
  • Өөр хайруулын тавганд тахианы махаа 3-4 минут шараад, түргэн буцалгагчид хийж 3 цаг орчим буцалгана.  Энэ хугацаанд ус нь ширгээд түлэгдэх гээд байвал ус нэмж болно.
  • Үүний дараа бэлэн болсон тахиагаа халуун гал дээрээс аваад уур нь дарагдтал 10 минут орчим байлгана.
  • Эцэст нь тахианы махаа таваглаад гүнжидийн үр болон ногоон сонгиногоор чимэглэснээр таны хийж буй Teriyaki соустай тахианы мах бэлэн болно.