Соё соус-6 хоолны халбага
- Зөгийн бал- 30 мл
- Ус- 30 мл
- Крахмал- 5 хоолны халбага
- Жижиглэж хэрчсэн сармис- 1 хумс
- Үрж жижиглэсэн цагаан гаа- 2 цайны халбага
- Тахианы мөч-12 ширхэг
- Жижиглэж хэрчсэн ногоон сонгино- 3 хоолны халбага
- Гүнжидийн үр- 1 хоолны халбага
Хийх арга:
- Түргэн буцалгагчид соё соус, зөгийн бал, ус, крахмал, сармис, цагаан гаа хийж хутгана.
- Өөр хайруулын тавганд тахианы махаа 3-4 минут шараад, түргэн буцалгагчид хийж 3 цаг орчим буцалгана. Энэ хугацаанд ус нь ширгээд түлэгдэх гээд байвал ус нэмж болно.
- Үүний дараа бэлэн болсон тахиагаа халуун гал дээрээс аваад уур нь дарагдтал 10 минут орчим байлгана.
- Эцэст нь тахианы махаа таваглаад гүнжидийн үр болон ногоон сонгиногоор чимэглэснээр таны хийж буй Teriyaki соустай тахианы мах бэлэн болно.