m.mn
түрүүлж мэдээлнэ
Архив
2014.12.18 07:15
2147
Чапчэ хачир хийх арга

Орц: Лууван, сонгино, бууцай, пүнтүүз, сое соус, гүнжидийн тос, элсэн чихэр, сармис

Алхам 1
Хайруулын тавгандаа тос хийгээд сонгиноо хуурна.


Алхам 2
Дээрээс нь нимгэн нарийхан хэрчсэн луувангаа бас нэмж шарна.


Алхам 3
Мөн амтат чинжүүгээ нарийн хэрчээд мөөгтэй хамт дээрээс нь нэмж хуурна.


Алхам 4
Пүнтүүзээ чанаж буцалгаад усыг нь шүүж 5-7 мин амраана.


Алхам 5
Бууцайгаа цэвэрлээд илүүдэлийг нь авч хаяна.

Алхам 6
Бууцайгаа угаагаад усанд буцалгаад усыг нь шүүж бага зэрэг гүнжидийн тос нэмж хутгаж базна.


Алхам 7
Сое соус буюу канжан цуу 7 халбага, 3 халбага элсэн чихэр, нухсан сармис 1 халбага хайруулын тавгандаа хийж хутгаад бага зэрэг буцалгаарай.


Алхам 8
Буцалж байгаа соусан дээрээ өмнө бэлдсэн бүх орцоо нэмж хийгээд сайтар хутгана. Дээрээс нь бага зэрэг гүнжидийн тос нэмж болно. Хэрэв махтай идэх бол махаа тусад нь хуураад нэмээд хутгачихна.