Хийх арга: Загасны шөлийг шар лууван, яншуй, цоохор майлзаар амт оруулан хуурсан гурил цацна. Бэлэн болсон шөлийг шүүж аваад жижиг хэрчсэн шар лууван, загасны бөөрөнхий мах, давс, перц нэмж, 10 минут чанана. Гарахын өмнө өндөгний шар хийнэ.
Загасны бөөрөнхий махыг бэлтгэхдээ татсан гол махыг өндөгний уураг төмсний гурил, зөөхий, нунтагласан самартай хольж, таслан авч бөөрөнхийлөөд, давстай усанд 10 минут чанана.
Орц: Шөлөнд: шөл 250 г, шар лууван 20 г, цоохор майлз 10 г, яншуй 5 г, гурил 5гр, өндөгний шар 1ш.
Бөөрөнхий маханд: Гол мах 60 г, өндөгний уураг 1ш, төмсний гурил 5 г, зөөхий 10 г, нунтагласан самар 5 г, давс бага зэрэг.