Орц
гахайн гол мах - 200 гр, ногоон алим - 50гр, сонгино - 50гр, сармис - 1ш, коньяк - 20 гр, алим жүүс - 50 гр, ургамлын тос - 30 гр, томат паста - 10 гр, чинжүү - 95 гр, брокли - 25 гр, хаш - 17 гр, хулуу - 17 гр, давс - 3 гр, перец - 2 гр, төмс - 85 гр, сүү - 20 гр, масло - 5 гр
Хийх арга
- Гахайн гол мах давтаж бэлэн болгоод 3 хуваагаад амталсан гуриланд өнхрүүлж тостой хайруулд хагас болтол нь шарна.
- Ногоон алимаа сармис хэлбэртэй нимгэн хэрчинэ.
- Сонгино, сармисаа жижиг хэрчиж бэлдэнэ.
- Чинжүү, хулуу, хашийг жижиг дөрвөлжин хэрчинэ.
- Төмсөө чанаж, бэлтгээд, нухна.
- Масло, сонгино, ногоон алим болон сармисаа нэмж бага зэрэг паста хийж хуураад брэнди эсвэл коньяк хийж дөл гаргаад алимны жүүс хийж 2 удаа бага зэрэг ширгээгээд хүрэн соус бага зэрэг хийж бэлэн болно.
- Олгохдоо амталсан төмс болон ногоогоор хачирлаж ногоон сонгино тавьж чимэглээд бэлэн болно.