m.mn
түрүүлж мэдээлнэ
Архив
2015.02.09 01:17
1439
Бургер хийх арга

Орц:

/4 хүний порц/
- 170гр үхрийн махан котлет 4ш
- 25мл ургамлын тос
- 4ш бургерийн талх
- 4 зүсэм чеддер бяслаг
- Халуун чинжүү
- Улаан сонгино
- 25гр хайлуулсан цөцгийн тос

Хийх заавар:
Хоёр талаас нь махан котлетоо давс, перецээр амтална. Талхаа голоор нь хоёр хуваагаад тал болгоныг нь цөцгийн тосоор тослоод, хайруулын таваг дээр нэг минут орчим халаана. Талх сайхан өнгөтэй болохоор нь гаргаад халуунаар нь хадгалахын тулд зөөлөн алчуураар бүтээж болно.

Хайруулын тавгандаа ургамлын тосоо хийн, хамгийн өндөр хэмд халаана. Махаа бор өнгөтэй болтол 3 минут орчим хайрна. Махаа эргүүлээд 4 минут орчим хайрна. Сүүлийн минутад нь бяслагаа дээр нь тавиад, бяслагаа хайлтал хайруулын тавгаа 30-40 секунд таглаж тавина.

Махаа гаргаад талхан дээрээ тавьж дээр нь амталсан ногоо болон давсалсан сонгиноо тавина.


Амталсан ногоо:
- 1 Ногоон чинжүү /жижиглэн хэрчсэн/
- 1 Улаан чинжүү /жижиглэн хэрчсэн/
- 1 Сонгино /жижиглэн хэрчсэн/
- 200мл Цагаан цуу /vinegar/
- 100гр элсэн чихэр
- 5гр халуун чинжүү

 

 

Бүгдийг нь нэг саванд хийж, 35 минут чанана. Дараа нь хөргөж, таглаад хөргөгчинд хийгээрэй. 


Давсалсан сонгино:
- 1 улаан сонгино
- 150мл улаан дарсны цуу
- 50гр элсэн чихэр
- 10гр гоньд
- 5гр давс
- 50мл ус
 

Бүгдийг нэг саванд хийж хутгаад, 10 минут орчим буцалгана.