Орц:
дүпү 1ш /400г/,
мөөг 200г,
давс 2гр
элсэн чихэр 1х/х
цуу 2х/х
сармис 0,5х/х
сонгино 10 гр
гүнжидийн тос 2х/х
Хийх арга:
Дүпүгээ урт шоо дөрвөлжин хэрчинэ. Мөөгөө гараараа жижиглэж бэлдэнэ. Мөөгөө шарна. Дүпүгээ давстай усанд хэсэг байлгаад хайруулын тавганд шараад тавгална. Шарахдаа мөн адил давс хийж өгнө. Соусаа бэлдэнэ.
Соус бэлдэхдээ: Давс, элсэн чихэр-1х/х, цуу/шингэн/-2х/х, гүнжидийн тос, сармис-0,5х/х, сонгино,зэрэгээ жижиглэн хутгаад бэлэн. Дүпүн дээрээ мөөгөө тавиад соусаа хийгээд бэлэн болно.