m.mn
түрүүлж мэдээлнэ
Архив
2015.03.10 07:35
1649
Гүзээний ороомог хийх жор

Гүзээний ороомог

Орц

  • Үхрийн гүзээ - 300гр
  • Үрлэн перец - 2гр
  • Давс - 5гр
  • Гич - 10гр
  • Төмс - 150гр
  • Лууван - 50гр
  • Цэцэгт байцаа - 30гр
  • Улаан лооль - 20гр
  • Чанцай - 20гр
  • Сармис - 3гр
  • Лоолийн нухаш - 20гр
  • Улаан чинжүү - 30гр
  • Улаан перец - 2гр

Хийх арга

  1. Цэвэрлэсэн гүзээг ороож утсаар боогоод 2-3 удаа усыг нь сольж чанасны дараа амтлагчаар амтлан 2-3 цаг зөөлөртөл чанана.
  2. Төмс, лууванг сармис хэлбэртэй хэрчиж чанан халаасан хайруулын тавганд масло хийж хайрс тогтоон хуурна.
  3. Улаан чинжүү, чанцай, улаан лооль, сармис бутлагчаар бутлан лоолийн нухаш хийж хуураад цөцгий хийж сүмс бэлтгэнэ.
  4. Зөөлөрсөн гүзээг зүсэж хуурсан ногоо цэцэгт байцаагаар хачирлан сүмсний хамт таваглана.

www.chef.mn