m.mn
түрүүлж мэдээлнэ
Архив
2015.03.17 07:22
96
Туна загастай омлет хийх

Эзэгтэй нартаа зориулж энэ удаа “Taste of home” сэтгүүлийн амттай хоолны жороос туна загастай омлет хийх аргачлалыг хүргэж байна.

Бэлтгэх хугацаа: 30 минут

Порц: 4 хүн

Орц: жижиглэж хэрчсэн 3 ширхэг шинэ мөөг

2 ц/х нухсан олив

Жижиглэж хэрчсэн ногоон сонгино 1 ширхэг

Нухсан сармисны хумс 2 ширхэг

1 ц/х цөцгийн тос

6 өндөг

¼ аяга сүү

¼  лаазалсан туна загас

1 ц/х салат амтлагч хатаасан ногоо

½ ц/х  давс

 ¼ ц/х хар перец

 1 аяга үрсэн хайлдаг бяслаг

Хийх арга: Том хайруулын тавганд мөөг, олив, сонгино, сармисаа цөцгийн тосондоо хуурна.  Мөн том саванд  өндөг, сүү, давсаа хутгаж хуурч байгаа ногоон дээрээ жигд асгаж өгнө. Галаа дунд зэрэг дээр тохируулж өндөг нь урсахгүй болтлоо биежих үед нь туна загасаа тарааж салат амтлагчаа цацаж, үүний дээрээс үрсэн бяслагаа жигд тарааж цацна. 1-2 минутын дараа бяслаг хайлж ирэх бөгөөд энэ үед гаргаж зүсэж таваглана.