Гахайн жигнэсэн мах
Гахайн жигнэсэн мах
Орц
- Гахай мах - 250 гр
- Давс - 10 гр
- Лаврын навч - 1 ш
- Үрлэн перец - 1 гр
- Төмс - 200 гр
- Улаан ногоон чинжүү - 60 гр
- Брокли - 30 гр
- Цэцэгт байцаа - 30 гр
- Ургамлын тос - 20 гр
- Масло - 20 гр
- Соус Улаан лооль - 30 гр
- Сармис - 5 гр
- Томат паста - 30 гр
- Сонгино - 20 гр
- Яншуй - 10 гр
- Лууван - 30 гр
Хийх арга
- Гахайн махыг халаасан хайруулд тосгүй хайрс тогтоож шараад амтлагчаар амтлан үргэлжлүүлэн чанана.
- Төмсийг хальстай нь чанаад сармис хэлбэртэй хэрчинэ.
- Буцалж буй усанд броклы цэцэгт байцааг хийж нэг удаа буцалгаад авна.
- Сүмсэнд хэрэглэх ногоонуудыг жижиг хэрчээд бага зэрэг тостой хуурч улаан лоолийн нухаш хийгээд ногооны, эсвэл тахианы шөл хийж үргэлжлүүлэн зөөлөн жигнэж бэлэн болгоно.
- Бэлэн болсон махаа нимгэн зүсэж ногооны хачирын хамт таваглан сүмс дусаана.
www.chef.mn