m.mn
түрүүлж мэдээлнэ
Архив
2015.03.19 06:08
436
Гахайн мах, гоймонтой хуурга

Гахайн махаар амтат хоол хийх аргаар танилцуулж байна. Энэ удаа та бүхэндээ Гахайн мах, гоймонтой хуурга хэрхэн хийх аргыг хүргэе.

Орц

/2хүний порц/

  • 2 багс хуурай гоймон
  • 2 ц/х гурил
  • 2 х/х сой соус
  • 1 х/х зөгийн бал
  • 1 х/х ургамлын тос
  • 250гр гахайн мах
  • Цагаан гаа
  • 2 хумс сармис
  • 150гр вандуй
  • Чимх үр

Хийх арга

  1. Гоймонгоо давстай усанд болгоод шүүж авна.
  2. Жижиг саванд гурил, 1 х/х ус, сой соус, зөгийн балаа холин тусад нь тавина.
  3. Том хайруулын тавганд тосоо халаан гахайн махаа хоёр минут орчим бор өнгөтэй болгон хуураад үр, цагаан гаа, сармис, вандуйн үрслэгээ хийн 2-3 минут хуурч болгоно.

Галаа багасгаж хольсон соусаа нэмэн бага зэрэг хуурч өгнө. Зургийн дагуу аягалаад бэлэн болно.

Chef.mn