Архив
2015.04.27 02:54
2824
Загасыг хэрхэн шарах вэ?
Орц:
1. Загас
2. Ургамлын тос
3. Маргарин
4. Цөцгийн тос
Хийх арга:
- Загасыг жигнэх буюу шарахад ургамлын тос, маргарин, хайлуулсан цөцгийн тосыг хэрэглэвэл амттай болдог. Харин малын гаралтай тосыг хэрэглэхэд тохиромжгүй байдаг.
- Загасаа шарахынхаа өмнө алчуураар үрвэл мах улаавтар өнгөтэй болно.
- Загасыг шарахаас өмнө (10-15мин) давсалбал шарахад бутрахгүй. Чимх давс хийсэн тосонд шарвал загасны мах хайруулын тавагны ёроолд наалдаж түлэгдэхгүй.
- Загасыг чанахдаа давсаа хамгийн түрүүнд усандаа уусгана. Харин шарах бол халааж буй тостойгоо хамт давсаа хийнэ. Төмс чанах бол дөнгөж нэг удаа буцалгаад л давсална
- Загасыг битүү таглаж болговол хурдан бөгөөд амттай болдог. Ингэхдээ нэг хоёр ширхэг улаан лооль, халуун ногоо хачирлаарай. -Загасны үнэр нэг хэсэгтээ салдаггүй. Тэгвэл загас шарсан буюу чанасан сав суулгыг халаасан давсаар арчдаг.
- Загас шарахын өмнө хайруулын тавгандаа тосны хамт ширхэг төмс хэрчиж хийвэл загасны үнэрийг өөртөө шингээдэг.
- Загасыг шарахын өмнө сүүнд хэсэгхэн бариад дараа нь гуриланд өнхрүүлбэл загас гойд амттай болдог.
Эх сурвалж: chef.mn